Common Auto Shop Information Practice Test 4

Question – 1

1. Which of the following selections does not have a screw driver head?

  • A. Triple square


  • B. Phillips


  • C. Plow bolt


  • D. Robertson


  • Answer:C

  • Answer Explanation:





Question – 2

2. The following are all the components of the brake system EXCEPT

  • A. drum brakes


  • B. brake lines


  • C. a master cylinder


  • D. an accelerator


  • Answer:D

  • Answer Explanation:





Question – 3

3. A screwdriver that fits hexagonal screw heads is ___________.

  • A. an offset screwdriver


  • B. a Phillips screwdriver


  • C. an Allen wrench


  • D. a standard screwdriver


  • Answer:C

  • Answer Explanation:





Question – 4

4. A chisel used for cutting metals without using heating torches or forges is a ________.

  • A. socket chisel


  • B. butt chisel


  • C. round chisel


  • D. cold chisel


  • Answer:D

  • Answer Explanation:





Question – 5

5. A ____________ is a measuring device that measures the thickness of wire.

  • A. thickness gauge


  • B. wire gauge


  • C. thread gauge


  • D. depth gauge


  • Answer:B

  • Answer Explanation:





Question – 6

6. A rope of length 6 feet 4 inches is divided into four equal parts. How long will each part be?

  • A. 9 inches


  • B. 16 inches


  • C. 19 inches


  • D. 22 inches


  • Answer:C

  • Answer Explanation:





Question – 7

7. The following are the parts of a typical automotive cooling system EXCEPT ___________.

  • A. the water pump


  • B. the thermostat


  • C. the oil filter


  • D. the radiator


  • Answer:C

  • Answer Explanation:





Question – 8

8. On which of the automotive systems will a ‘stall test’ be performed?

  • A. Engine


  • B. Exhaust


  • C. Suspension


  • D. Transmission


  • Answer:A

  • Answer Explanation:





Question – 9

9. What is the primary advantage of an electronic ignition system over a conventional ignition system?

  • A. The electronic ignition system allows the use of a lower octane fuel.


  • B. The electronic ignition system is less expensive to repair.


  • C. The electronic ignition system provides a high voltage.


  • D. All the above


  • Answer:C

  • Answer Explanation:





Question – 10

10. The ___________ rotates to generate electrical energy, which then recharges the battery.

  • A. alternator


  • B. distributor


  • C. ignition system


  • D. engine


  • Answer:A

  • Answer Explanation:





Question – 11

11. In which of the following automotive system would you find a ‘wishbone’?

  • A. Exhaust


  • B. Suspension


  • C. Transmission


  • D. Engine


  • Answer:B

  • Answer Explanation:





Question – 12

12. What is the primary purpose of piston rings?

  • A. To provide lubrication to the piston cylinder


  • B. To seal the combustion chamber and allow the piston to move freely.


  • C. To allow fuel to enter the piston cylinder


  • D. To connect the piston to the camshaft


  • Answer:B

  • Answer Explanation:





Question – 13

13. When does an alternator overcharge the battery?

  • A. When the voltage regulator isn’t working properly.


  • B. When the governor has malfunctioned.


  • C. When the battery-acid solution is low.


  • D. When the ignition coil has overheated.


  • Answer:A

  • Answer Explanation:





Question – 14

14. The connecting rods connect the piston to the____________.

  • A. Flywheel


  • B. Battery


  • C. Crankshaft


  • D. Fuel pump


  • Answer:C

  • Answer Explanation:





Question – 15

15. A common firing order for four-cylinder engines is ___________.

  • A. 1-3-4-2


  • B. 1-2-3-4


  • C. 1-4-3-2


  • D. 1-3-2-4


  • Answer:A

  • Answer Explanation:





Score: 0/10



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *